fbpx

Virtuelne ture

Fotografisanje enterijera u 360° i objavljivanje virtuelne ture na Google Street View, odnosno Google Maps servis.

Šta je Google Business View?

Google Business View (“virtuelna tura poslovnog objekta”) je jedan od najaktuelnijih projekata kompanije Google. Slično Google Street View opciji, putem panorama od 360 stepeni, posetiocu je omogućeno da vidi prostor i doživi njegov ambijent kao da se zaista nalazi u njemu.  Google Trusted Photographers (“fotografi od poverenja”) svakodnevno objavljuju sve više virtuelnih tura velikih poslovnih, kurturnih, turističkih i trgovinskih objekata širom sveta na Google Mapama. Sada ste i Vi u mogućnosti da svoj poslovni prostor predstavite javnosti na ovaj način uz pomoć agencije STUDIO 360 iz Novog Sada, ovlašćenog poslovnog Google fotografa u Srbiji.

  • Zainteresovanost za objekte sa fotografijama i 360° prikazom 48% 48%
  • Zainteresovanost za objekte sa fotografijama, ali bez 360° prikaza 37% 37%
  • Zainteresovanost za objekte bez fotografije i 360° prikaza 24% 24%

Povećajte vidljivost 2X

Na osnovu istraživanja koje je sprovela kompanija Google, objekti sa virtuelnom turom imaju 2x veće šanse da zainteresuju potencijalne klijente. Ovo posebno važi za osobe starosti 18-34 godine, gde su šanse 130% veće da se izvrši rezervacija, ili poseta objektu. Google Business View je vidljiv prilikom upisivanja ključnih reči u Google pretragu, tako što će vaš objekat dobiti u desnom uglu naprednu opciju 360 VIEW (360 pogled). 

Povećajte vidljivost 2X

Na osnovu istraživanja koje je sprovela kompanija Google, objekti sa virtuelnom turom imaju 2x veće šanse da zainteresuju potencijalne klijente. Ovo posebno važi za osobe starosti 18-34 godine, gde su šanse 130% veće da se izvrši rezervacija, ili poseta objektu. Google Business View je vidljiv prilikom upisivanja ključnih reči u Google pretragu, tako što će vaš objekat dobiti u desnom uglu naprednu opciju 360 VIEW (360 pogled). 

  • Zainteresovanost za objekte sa fotografijama i 360° prikazom 48% 48%
  • Zainteresovanost za objekte sa fotografijama, ali bez 360° prikaza 37% 37%
  • Zainteresovanost za objekte bez fotografije i 360° prikaza 24% 24%

Zašto je bitno da vaš objekat ima Google pogled u 360 stepeni?

Bolje pozicioniranje na Google pretraživaču
Na osnovu istraživanja koje je sprovela kompanija Google, objekti sa virtuelnom turom imaju 2X veće šanse da zainteresuju potencijalne klijente. Ovo posebno važi za osobe starosti od 18 do 34 godine, gde su šanse 130% veće da se izvrši rezervacija ili poseta objektu.
Neograničeno reklamiranje

Osiguran Vam je non-stop marketing na najvećem svetskom pretraživaču – Google, bez ikakvih dodatnih troškova. Virtuelna tura i Vaše panoramske fotografije će biti dostupne svima u svakom momentu, bez obzira da li im pristupaju sa računara, tableta ili mobilnog telefona.

Platite jednom i imaćete zauvek

Za razliku od televizijskog, radijskog, novinskog ili internet oglašavanja, ova vrsta oglašavanja nema vremensko ograničenje i potrebu za obnavljanjem. U okviru osnovnog paketa, Vaša virtuelna šetnja će ostati na internetu zauvek, ili dok vi ne podnesete zahtev da je skinemo. Nećete imati nikakvih dodatnih troškova održavanja, obzirom da se tura nalazi direktno na Google serverima. Izuzetak su premium paketi koji se odnose na virtuelne ture sa multimedijalnim sadržajem i web prodavnice, za koje se plaća godišnje održavanje.

Profesionalne fotografije i virtuelne šetnje

Profesionalne fotografije i virtuelne šetnje vidljive su odmah po upisivanju ključnih reči za vašu web stranicu na Google-u ili Google Mapi. Google će vam u okviru rezultata pretrage prikazati Vaš poslovni prostor sa opcijom 360 VIEW (vidi unutra).

Dostupno a Smartphone i Tablet uređajima
Danas preko 60% pretraga obavlja se putem mobilnog telefona. Naše virtuelne ture dostupne su u svakom trenutku na Smartphone i tablet uređajima.

Verifikacija vašeg objekta na Google Maps

Verifikacija vaše poslovne Google stranice je izuzetno važna. Verifikovana stranica ima znatno veću prednost kod rezultata pretrage, jer Google veruje tim podacima i smatra ih relevantnim. Neverifikovanu stranicu može neko preuzeti, obrisati je ili izmeniti podatke na njoj bez vašeg odobrenja. Sa verifikovanom karticom to nije moguće. Studio 360 verifikuje poslovne objekte za Google Maps.

Budite u samom vrhu Google pretraga vaše delatnosti

Nije tajna da Google u pretragama češće prikazuje objekte koji su verifikovani, koji imaju kvalitetnije fotografije, bolje ocene kao i panorame u 360 stepeni.

Zamislimo situaciju da korisnik želi da pronađe neki kineski restoran. Google će u rezultatima pretrage u zavisnoti od trenutne lokacije korisnika najpre eliminisati restorane koji nisu kineski, zatim eliminisati one koji trenutno ne rade, a nakon toga prikazati restorane koji imaju kompletniju Google karticu i relevantniji biznis. Na slici možete videti primer tri objekta sa urađenom virtuelnom turom i neke objekte koji nisu verifikovani i nemaju pogled u 360°.

Na osnovu istraživanja kompanije Google, objekti sa izrađenom virtuelnom turom beleže čak 130% veću zainteresovanost potencijalnih klijenata.  

Google Maps search

Zašto Studio 360?

Zato što smo profesionalni fotografi koji se nalaze u Google Trusted programu (fotografi od poverenja) i jedni od prvih 360 fotografa u zemlji. Virtuelnim turama i panoramama u 360 stepeni se bavimo 15 godina i do sada smo objavili na stotine virtuelnih tura poslovnih objekata na Google Maps.

Poseban akcenat stavljamo na kvalitet fotografije, u čemu se znatno razlikujemo od konkurentskih firmi. Svaku pojedinačnu panoramu grafički obrađujemo i retuširamo kako bismo vaš objekat prikazali u najboljem svetlu. Uklanjamo fleke sa zidova, prekidača za struju, sređujemo travnjake koji nisu reprezentativni i sve ostale elemente u dogovoru sa Vama.

Na primeru možete videti kako izgleda jedna panorama pre i posle naše grafičke obrade.

Držite miš na sredini fotografije i pomerajte ‘slider’ levo ili desno kako biste videli promene.

 

Fotografi od poverenja

HDR fotografija

Proširen dinamički opseg

Izrađujemo i fotografišemo HDR panorame sa proširenim dinamičkim spektrom. Na slici možete pogledati kako izgleda jedna panorama sa i bez HDR tehnologije. Posebno obratite pažnju na prozore i senke.

Držite miš na sredini fotografije i vucite ‘slider’ levo ili desno kako biste videli promene.

Koja je cena fotografisanja u 360° ?

Cena izrade virtuelne ture najpre zavisi od broja potrebnih tačaka, odnosno panorama u 360° potrebnih za obrazovanje šetnje po Google standardima. Procenu broja panorama pravimo na licu mesta u prostorijama koje želite da fotografišete, nakon čega šaljemo ponudu sa detaljnom specifikacijom posla. Virtuelne ture nisu skupe i nešto što manji biznisi ne mogu sebi da priušte. Kontaktirajte nas kako bismo napravili procenu cene za vaš objekat.

Premium paket

Pored standardnog objavljivanja virtuelne ture na Google Maps, izrađujemo i premium virtuelnu turu besplatno u trajanju od godinu dana. Premium paket sadrži dodatke za virtuelnu turu koje Google Street View trenutno ne poseduje a to su : Slide sličice ili meni za lak prelazak sa panorame na panoramu ili sa lokacije na lokaciju, Interaktivne ikonice linkovane do vaših socijalnih mreža, vašeg sajta ili cenovnika unutar same virtuelne ture / web shop, mogućnost prikazivanje mini galerije fotografija unutar virtuelne ture, auto-rotiranje panorama, mogućnost ubacivanja muzike …

QR kod stender

Nalepnica i stender

U okviru premium paketa nalazi se i QR code nalepnica kao i QR code stender. Nalepnica ili stender sa QR kodom omogućavaju virtuelni ulazak u vaš objekat i nakon isteka radnog vremena). Skeniranjem koda korisnici su u mogućnosti da u okviru menija na mobilnom telefonu izaberu virtuelnu šetnju, ocene vaš objekat na Google Maps, posete vaš sajt, pogledaju cenovnik ili vas zaprate na društvenim mrežama.

QR kod stender

Želite vašu virtuelnu turu?

Budite slobodni i kontaktirajte nas!

Pošaljite nam informacije o vašem poslovnom prostoru kako bi naš tim mogao da vas kontaktira i proceni koliko bi panorama bilo potrebno za kreiranje virtuelne ture.